Το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, το φεστιβάλ παρευρίσκονται οι Emanuel, Manolis, Manolis, Manuel, Manos, Manusos, Manusakis, Manusaki, Emanuella, Emmanuela, Manuela, Manolia, Constantius, Constantia, Costanias, Constantias, Constantius.
Συγκέντρωση της Αγίας Μητέρας του Θεού
Κάθε χρόνο στις 26 Δεκεμβρίου, η Χριστιανική Εκκλησία τιμά τη Μητέρα του Χριστού, την Παναγία.
Οι πιστοί συγκεντρώνονται σε εκκλησίες (Σύναξη) για να αποτίσουν τα σέβη τους στον άνθρωπο που γεννήθηκε από τον Ιησού Χριστό.
Εκτός από αυτές τις υπέροχες διακοπές, ο Emanuel γιορτάζει τις διακοπές. Ο Εμμανουήλ σημαίνει “Ο Θεός είναι μαζί μας” στα Ελληνικά, “Ο Θεός είναι μαζί μας” και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου, ο Μανώλης γιορτάζει.
Ο Άγιος Κωνσταντίνος ο Ρώσος
Ο Άγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη ρωσική πόλη Νόβγκοροντ και έγινε μοναχός στο σπήλαιο Λαύρα στο Κίεβο. Υπηρέτησε ως πάστορας του καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο, και τότε πάστορας της ρωσικής πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη. Είχε υψηλή εκπαίδευση, γνώριζε ρωσικά, τουρκικά και ελληνικά. Όλοι του έδωσαν μεγάλο σεβασμό, ειλικρινή εκτίμηση και τον διόρισαν επίσκοπο.
Κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου ήρθε στο Άγιο Όρος και αφιερώθηκε στο μοναστήρι της Μεγάλης Λαύρας. Μετά από προσκύνημα στην Ιερουσαλήμ, επέστρεψε στη Μεγάλη Λαύρα, όπου συνδέθηκε με τη βιογραφία του πρώην Αρχιεπισκόπου Άρτη Νεόφυτου και του Πάπα Ιωνά Καοσοκαλαβίτη.
Όταν καθιερώθηκε ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, ο άγιος επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και παρέμεινε πάστορας στην ίδια πρεσβεία. Εκεί, ωστόσο, για άγνωστους λόγους, συγκρούστηκε με τον Ρώσο πρέσβη, από φόβο ή θυμό, παρουσιάστηκε στον σουλτάνο και αρνήθηκε τον Χριστό. Έλαβε μεγάλες τιμές και θεραπείες από τους Τούρκους για αυτή τη δράση. Λίγες μέρες αργότερα ένιωσε το μεγάλο του γλιστρά, μετανοήθηκε και έκλαψε πικρά, λαχταρούμε για μαρτύριο. Έτσι πέταξε τα τουρκικά του ρούχα, φορούσε μια ρόμπα, εισήχθη στον σουλτάνο, ομολόγησε τολμηρά τον Χριστό και παραιτήθηκε από τη θρησκεία του Μωάμεθ. Χωρίς καμία διαδικασία, το 1742 οι Τούρκοι πήραν τον μάρτυρα και τον αποκεφαλίζουν μπροστά από το παλάτι του Σουλτάνου. (ή 1743)
Το απομνημονεύματα για τον ήρωα Κωνσταντίνο γράφτηκε από τον καλό του φίλο Παπά-Ιωνά Καζοκαλυβίτη և περιλαμβάνεται στο Νέο Μαρτύριο.
Διαβάστε ειδήσεις από την Ελλάδα և από τον κόσμο με αξιοπιστία 24 εγκυρότητα News247.gr.
window.fbLoaded = $.Deferred();
window.fbAsyncInit = function(){ FB.init({ appId: "767480436596774", xfbml: true, version: "v3.3" }); window.fbLoaded.resolve(); };
(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/all.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));