Η πρώτη είσοδος. Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020, 11:26 μ.μ.
Υπάρχουν δύο ταινίες που δεν περιγράφονται άδικα ως Χριστουγεννιάτικες μπάλες, αν και το θέμα τους είναι η αξία των πλαστών χρημάτων στη ζωή των ανθρώπων – είναι τόσο δημοφιλείς στους Έλληνες που δεν εννοούν Χριστουγεννιάτικες μπάλες χωρίς να εμφανίζονται σε μια μικρή οθόνη.
Είναι εξίσου σημαντικά με τη διακόσμηση του σπιτιού ή του οικογενειακού σας πίνακα διακοπών. Αυτές είναι οι κλασικές αθάνατες ταινίες “Η θαυμάσια ζωή” που έκανε ο μεγάλος κύριος του Χόλιγουντ Frank Capra το 1946, η ταινία που έχει τεράστιο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, “The False Pound” του George Orchestra (1955), μία από τις λίγες ελληνικές αρθρωτές ταινίες – σίγουρα η καλύτερη εγχώρια παραγωγή ένας.
Τα χρήματα είναι πλαστά
Και οι δύο ταινίες συνδέονται με την κύρια ιδέα և, φυσικά, το χριστουγεννιάτικο πνεύμα που τις διαπερνά, αν και χωρίζονται σε δέκα χρόνια և, φυσικά, το κόστος παραγωγής, καθώς η ελληνική κινηματογραφική παραγωγή δεν μπορεί να συγκριθεί με τη βιομηχανία του Χόλιγουντ. Για την Κάπρα, αυτή είναι μια ευκαιρία να καταδικάσουμε τη μόδα του αθεϊσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διάδοση μιας νέας θρησκείας, χρήματος, αλλά και την απληστία των πλουσίων. Στην πραγματικότητα, στο πρόσωπο του μεγάλου Lionel Barrymore, θα βρει το απόλυτο κακό, τον άπληστο μεγάλο καρχαρία που θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην οικονομική ελίτ των ΗΠΑ, έως ότου το FBI το περιγράφει ως ταινία με κομμουνιστικά μηνύματα, παρόλο που ο Κάπρα ήταν συντηρητικός Δημοκρατικός. που, όπως και οι περισσότεροι μετανάστες, λάτρευαν το «αμερικανικό όνειρο» πριν το ανακαλύψουν, με βάση τη δήμευση του δημόσιου πλούτου και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Από την άλλη πλευρά, στην ταινία της Javella, εκτός από το σαφές νόημα τεσσάρων ανεξάρτητων ιστοριών, που συνδέονται μέσω μιας ψεύτικης λίρας, υπάρχουν επίσης τα τελευταία λόγια του αφηγητή Δημήτρη Μυράτ, ο οποίος λέει: “Η λίρα δεν είναι ψεύτικη, τα χρήματα είναι ψεύτικα. .. »»
Υπάρχουν όμως διαφορές, κυρίως από τεχνικής απόψεως, διότι στην κάμερα του Κάπρα η κάμερα εστιάζει στο πρόσωπο του κύριου χαρακτήρα James Ames Stewart, ενώ στο ave οι χαρακτήρες σχετίζονται πολύ περισσότερο με την αρθρωτή δομή της ταινίας.
Ο μεγάλος ξυλουργός Frank Capra
Ο Ιταλός-Αμερικανός Φρανκ Κάπρα, παρά την ακμή του, αντιμετώπισε χλιαρή κριτική για τα «υπερβολικά συναισθηματικά πρωτόγονα μηνύματα» του, ενώ αγνοήθηκε στα Όσκαρ καθώς καμία από τις πέντε υποψηφιότητες δεν κέρδισε. Ωστόσο, μετά το 1970, λόγω γραφειοκρατικού λάθους, μεταφέρθηκε στην κατηγορία «δωρεάν πνευματικά δικαιώματα», և η προβολή του σε αμερικανικά κανάλια το έκανε μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες όλων των εποχών վեց η αξία του αναγνωρίστηκε. Αυθεντικός λαϊκός κινηματογράφος με μοναδική αφηγηματική άνεση και απλότητα – το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Capra. Ένας από τους κορυφαίους τεχνίτες στο Χόλιγουντ, που πυροβόλησε τις καλύτερες ταινίες που καταδίκαζαν τις σελίδες του καπιταλισμού και της απληστίας και των πολιτικών παιχνιδιών εναντίον του λαού, όπως “ο κ. Σμιθ πηγαίνει στην Ουάσινγκτον”, “ο κ. Τα πράγματα πηγαίνουν στην πόλη “,” Δεν θα πάρετε μαζί σας “,” Οι άνθρωποι υπερασπίζονται “, αλλά και πολύ αστείες ρομαντικές κωμωδίες (scruples) με την πιο χαρακτηριστική” Αρσενική lace παλιά δαντέλα “,” Μια νύχτα συνέβη “,” Η Κόμισσα և Γκάνγκστερ “.
Αυτο-μελέτη և πρωτοπόρος z αύξηση
Ο Γιώργος Ζ Ελαλάς, με το δικό του σενάριο, γυρίζει μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της ΑΝΖΕΡΒΟΣ όταν η Finos Film αρνήθηκε να τη χρηματοδοτήσει. Εμπνευσμένο από ένα ψεύτικο όχημα, ο αυτοδίδακτος σκηνοθέτης θα διεισδύσει στην ελληνική κοινωνία της εποχής. Ο μικρομεσαίος κοσμηματοπώλης (Βασίλης Λογοθετίδης), ο οποίος είναι εκθαμβωμένος από την ομορφιά της γυναίκας του (Ηλεία Λιβίκο) հետ με την πόρνη κάνει το διάσημο «ώχρα», τον απατεώνα ζητιάνο (Μίμη Φωτόπουλου) opponent τον αντίπαλό του (το ίδιο Σπερνάτζα Βράνα) Στο κέντρο της Αθήνας, η αντιπαράθεση μεταξύ ενός προσοδοφόρου ζωγράφου (του μεγάλου Ορέστη Μακρή) και ενός φτωχού ζωγράφου (Λαυρέντης Ντιανέλος) με ενοίκιο, τον πρόωρο θάνατο του δεύτερου, το ορφανοτροφείο της μικρότερης κόρης του և το πρώτο που εμφανίστηκε στο δράμα. μια νύχτα την παραμονή της παραμονής των Χριστουγέννων իհարկե, φυσικά, η μεγάλη αγάπη της πλούσιας κόρης ενός φτωχού μποέμ καλλιτέχνη (Δημήτρης Χορν) և ενός βιομηχανικού (Eli Lampet), ο οποίος θα τελειώσει άθλια, αλλά δεν θα πεθάνει ποτέ.
Το George Lair z θα μετατραπεί σε μια δημοφιλή δραματική κωμωδία με εθνογραφία, κοινωνικά μηνύματα, τα οποία για την εποχή τους θα μπορούσαν να θεωρηθούν πρωτοπόροι. Επιπλέον, ο z ikelas ήταν πρωτοπόρος του ελληνικού κινηματογράφου, αν και αυτοδίδακτος, έφτιαξε λίγες αλλά πάντα καλές ή εξαιρετικές ταινίες, ειδικά αυξάνοντας το επίπεδο των ελληνικών δεδομένων. Ένας γλυκός άντρας με υψηλή αισθητική και βαθιά σκέψη, ο οποίος έχει κάνει τις καλύτερες ελληνικές ταινίες (“Ο Μεθυστάκας”, “Το Σοφεράκι”, “Μία Ζωή του Εχούμε”, “Ο Γρουσούζης”, “Ο Ζαλαιαρόγκατος”, “Η Ντε Γυναικεία φοβάται τους άντρες”) և κλπ.) և αδικαιολόγητα δεν έχει την απαραίτητη αναγνώριση γιατί could μπορούσε εύκολα να περιγραφεί ως κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι ταινίες της περίσσειας του Frank Capra և George George ave μπορούν να προβληθούν, να απολαμβάνουν συνεχώς, να εντυπωσιάζονται ως η πρώτη προβολή, ειδικά αγγίζοντας μας, γλυκαντικά την ψυχή μας, καθαρίζοντας το μυαλό των πληγών της. καθημερινή ζωή: Αυτό είναι το μεγαλείο τους, που συνδέει δύο πραγματικά σημαντικούς ανθρώπους στον κινηματογράφο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ