Επιδημία “χάρτης” αλλαγή – 31% μείωση των θανάτων εντός 15 ημερών – Νέα – νέα

Σημαντική μείωση της θνησιμότητας κατά 20% την τελευταία εβδομάδα, κατά 31% τις τελευταίες 15 ημέρες, καθώς και σταθερή μείωση του αριθμού των περιπτώσεων ανά ημέρα για το 25%, φυσικά, η πιο ευχάριστη είναι η άφιξη της πρώτης παρτίδας εμβολίων στη χώρα μας. για την εξέλιξη.

Ωστόσο, με την προσθήκη νέων διαγνώσεων, ο εφιάλτης αναμένεται να επιστρέψει μετά τις 10-15 Ιανουαρίου, όταν τα αποτελέσματα της κινητικότητας των πολιτών μπορούν να περιοριστούν και να περιοριστούν τα μέτρα περιορισμού της περιόδου των διακοπών. Ταυτόχρονα, η αλλαγή στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, σύμφωνα με τον Το Βήμα, είναι εντυπωσιακή με μια δραματική μείωση του «μεριδίου» νέων παικτών στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, αλλά με αύξηση των λοιμώξεων στην Αττική, κυρίως στη Δυτική Αττική.

Έτσι, την τελευταία εβδομάδα, από τις 18 έως τις 25 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 5.268 νέοι ασθενείς (μέσος όρος ημερησίως 752) σε σύγκριση με 6.936 (μέσος όρος ημερησίως 990), πράγμα που σημαίνει μείωση 24%, η οποία καταγράφεται επίσης τις τελευταίες εβδομάδες. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ακόμη και αν δεν υπάρχει σημαντική διαφορά, ο μέσος αριθμός περιπτώσεων κατά τις τελευταίες επτά ημέρες του έτους θα είναι 580, լինել μπορεί να υπάρχουν ημέρες με αρκετές νέες διαγνώσεις, που θυμίζουν առը καλοκαίρι.

Σημαντική μείωση της θνησιμότητας

Αλλά το πιο σημαντικό ողը είναι η μείωση των θανάτων (463 τις τελευταίες επτά ημέρες, κατά μέσο όρο 66 κάθε μέρα), σε σύγκριση με 572 τις προηγούμενες επτά ημέρες, από τις 66 έως τις 11 Δεκεμβρίου. Με βάση αυτήν την πτωτική τάση, περαιτέρω μειώσεις αναμένονται σύντομα, από 30-45 θανάτους την ημέρα σε 24 ώρες, και ευτυχώς ακόμη και μικρότεροι αριθμοί.

Η μείωση της θνησιμότητας αναμενόταν να συμβαδίζει με τη μείωση του αριθμού των περιπτώσεων που ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα μήνα, η οποία αντικατοπτρίζεται στο “πρώτο κανάλι”, αλλά και διεθνώς, με χρονική διαφορά 15-20 ημερών στον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό. επειδή: Σημειώνεται ότι στο ανεπιτυχές σενάριο του «τρίτου κύματος» τον Ιανουάριο, αναμένεται αύξηση των θανάτων στις αρχές Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τις διαφορές στον επιδημιολογικό χάρτη, σε σύγκριση με την ποσοστιαία κατανομή 611 εσωτερικών περιπτώσεων από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου (περίπου 1.758 νέα σώματα περίπου μια εβδομάδα μετά την έναρξη της δεύτερης καραντίνας), είναι σαφές ότι υπάρχει μια επιδείνωση της νόσου τώρα. Στη Θεσσαλονίκη այլ σε άλλα μέρη της κεντρικής Μακεδονίας (από 48% σε 29%).

Αντιθέτως, στην Αττική υπάρχει σημαντική αύξηση από συνολικά 22% σε 35,3%. Το κύριο πρόβλημα είναι στο δυτικό τμήμα της Αττικής, όπου χθες ο αριθμός των περιπτώσεων ήταν 18% σε ολόκληρη τη λεκάνη, αλλά σε σύγκριση με τον πληθυσμό του υπάρχει πυκνότητα νέων μεταφορέων.

Υπήρξε σημαντική μείωση του αριθμού των νέων διαγνώσεων στη Θεσσαλία (από 11,1% σε 5,2%), αλλά παρατηρήθηκε αύξηση στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη (κυρίως στον Έβρο), καθώς και στη Δυτική Μακεδονία λόγω της επιδημίας. Στο Κοζάν. Σχετική αύξηση του «μεριδίου» νέων μολύνσεων έχει επίσης αναφερθεί στην κεντρική Ελλάδα.

Source