Κατεύθυνση πίσω πλοίο: καθώς ο Poon Lim μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς έμεινε στην παραλία στη θάλασσα για 4 μήνες. Στην πραγματικότητα, είναι ο άνθρωπος που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη στιγμή που κατάφερε να επιβιώσει στη θάλασσα χωρίς πόρους.
Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο Λιμ ήταν ναυτικός που χρησίμευσε ως πλήρωμα βρετανικού πλοίου. Τον Νοέμβριο του 1942, σε ταξίδι από το Κέιπ Τάουν στο Σουρινάμ, το πλοίο δέχθηκε επίθεση από έναν Γερμανό του οποίου οι δύο τορπίλες το βύθισαν μέσα σε λίγα λεπτά. Από τους 53 άντρες του πλοίου, μόνο ο Λι επέζησε, ο οποίος κατάφερε να πηδήξει στη θάλασσα πριν το σκάφος εκραγεί.
Ενώ βρισκόταν στη θάλασσα για δύο ώρες, βρήκε ένα ξύλινο πορθμείο μήκους δύο μέτρων με λίγο φαγητό ή νερό. Ωστόσο, γρήγορα έτρεξε από αυτά, από τη σχεδία μέχρι το καρφί, και από το καλώδιο του φακού κατάφερε να φτιάξει ένα καλάμι. Έκανε ένα σπιτικό μαχαίρι που βρήκε στο πορθμείο και συνέλεξε βρόχινο νερό σε πανιά διάσωσης.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του δεν ήταν να κολυμπήσει. Έτσι έδεσε ένα σχοινί γύρω από τον καρπό του δείγματα:, σε περίπτωση πτώσης στο νερό. Εν τω μεταξύ, μια καταιγίδα έριξε το ψάρι που έπιασε και το νερό που συνέλεξε από το πλοίο, αφήνοντάς τον σχεδόν μισό ζωντανό. Ωστόσο, δεν έπρεπε ποτέ να πέθανε.
Κατάφερε να επιβιώσει πιάνοντας το πουλί και πίνοντας το αίμα του, το οποίο σβήνει τη δίψα του. Αυτή ήταν η στιγμή που εντόπισε καρχαρίες στον ορίζοντα. Δεν πανικοβλήθηκε. Αντ ‘αυτού, σχεδίασε ένα σχέδιο για να τα συλλάβει.
Χρησιμοποιώντας τα υπολείμματα του πουλιού ως δόλωμα, κατάφερε να πιάσει κάποιον που τον επιτέθηκε όταν τον έσυρε στο πορθμείο. Τελικά, τη σκότωσε, έπινε το αίμα της και ξηράνθηκε η σάρκα της.
Τότε είδε κάποια πλοία σχετικά κοντά του. Κανείς δεν τον βοήθησε, γιατί η διάσωση των τραυματιών που ναυάγησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου έκρυψε παγίδες. Πολλοί από αυτούς αργότερα αποδείχτηκαν κατάσκοποι. Τελικά, μετά από 133 ημέρες στη θάλασσα, διασώθηκε από έναν βραζιλιάνο ψαρά που είχε ήδη χάσει 9 κιλά.
Πέρασε τέσσερις εβδομάδες στο νοσοκομείο μέχρι να ανακάμψει και να ανακτήσει τη δύναμή του. Μέχρι τότε, κανείς δεν είχε περάσει τόσες μέρες υπεράκτια μόνος, αβοήθητος. Σχολιάζοντας: Θέση: της είπε συνήθως. «Ελπίζω ότι κανείς δεν χρειάζεται να το σπάσει»
Ο Βασιλιάς Τζορτζ ΣΙ απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας κατά την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μετά τον πόλεμο ο Λι μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έζησε μέχρι το θάνατό του στο Μπρούκλιν τον Ιανουάριο του 1991.