Τα Χριστούγεννα πέρασαν, այն το ζήσαμε εντελώς διαφορετικά, εννοώ τον κοραναϊό.
Για άλλους, ήταν σκοτεινό καθώς η Ελλάδα θρήνησε τους 50 νεκρούς κοροναϊούς την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ σύμφωνα με το EODY, 470 άτομα πολεμούσαν στο WMC.
Αυτός ο αριθμός διασωλήνωσης ανησυχεί τους ειδικούς καθώς μειώνεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό. Οι 470 ασθενείς με διασωλήνωση είναι πολύ υψηλότεροι από τους 300 που αξιολογήθηκαν από ειδικούς των λοιμώξεων μετά την έναρξη του αποκλεισμού στις αρχές Νοεμβρίου.
Και αυτό, μεταξύ άλλων, οδηγεί στην εξάντληση των εργαζομένων στις πρώτες γραμμές του Παγκόσμιου Κυπέλλου SS “επειδή εργάζονται πολλές ώρες πέρα από τα δυνατά τους.”
Παρόλο που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαίνεται να σταθεροποιείται κάτω από 1.000 κάθε μέρα, οι ειδικοί ανησυχούν για την αργή αποσυναρμολόγηση των ΜΕΘ, ενώ δεν σταματούν να ζητούν σεβασμό για τα μέτρα προστασίας του κορανοϊού, προειδοποιώντας ότι αναμένονται αναπνευστικές λοιμώξεις για δύο δύσκολους μήνες – Ιανουάριος և Φεβρουάριος
Περιέγραψαν επίσης την περίοδο έως τις 7 Ιανουαρίου ως κρίσιμη, με εκκλήσεις για πιθανές εστίες λόγω συγκεντρώσεων σπιτιών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς των μολυσματικών ασθενειών, οι διακοπές θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα αποτελέσματα θα καταναλωθούν σε 15-20 ημέρες.
Το μεγάλο στοίχημα για τους κυβερνητικούς εμπειρογνώμονες είναι να ασκήσουν ξανά πίεση στο FS SS, ενώ υπάρχουν ελπίδες ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν σύντομα την Κυριακή.
Τα καλά νέα για τη χώρα μας είναι ο δείκτης θετικότητας του ECDC, ο οποίος βρίσκεται στο «πράσινο» επίπεδο, δηλαδή κάτω του 4%.
Έχουμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε – η πίεση στο AA SS παραμένει
“Προφανώς υπάρχει βελτίωση, είναι ένα καλό μήνυμα, αλλά υπάρχει μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, ειδικά σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας όπου υπάρχουν υψηλοί επιδημιολογικοί ρυθμοί”, δήλωσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ. ,
“Από εδώ και στο εξής, το μεγάλο στοίχημα είναι πώς θα μπορέσουμε να σταματήσουμε να ασκούμε πίεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο SS, το οποίο, παρά τις προσπάθειές μας, έχει μια τελική ευκαιρία. «Ο κοροναϊός είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος», είπε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. «Τα πρώτα θετικά στοιχεία που έχουμε μετά από λίγο, θα πρέπει να τα δεχτούμε ως δώρο, όχι για να χαλαρώσουμε», είπε.
Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύσκολοι μήνες
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, από τη στιγμή που θα υπάρξει αποδυνάμωση των μέσων προστασίας και αύξηση της κινητικότητας, θα καθοδηγηθούμε από μαθηματική ακρίβεια για να αυξήσουμε τον αριθμό των περιπτώσεων, καθώς δεν υπάρχει ακόμη μαζικός εμβολιασμός.
Τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες (Ιανουάριος-Φεβρουάριος) είναι οι πιο δύσκολοι μήνες για αναπνευστικές λοιμώξεις.
Η κρίσιμη περίοδος είναι 7 Ιανουαρίου
Ο Πρόεδρος της Παν-Αρμενικής Ιατρικής Εταιρείας Αθανάσιος Εξαδάκτυλος είπε ότι οι διακοπές λογικά θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα αποτελέσματα θα καταναλωθούν σε 15-20 ημέρες.
Ταυτόχρονα, κύριε Σε συνέντευξή του στο Sky, ο Exadactilos τόνισε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων εργαζομένων μειώνεται αργά αλλά σίγουρα και ότι ο αριθμός των εργαζομένων στην πρώτη γραμμή SS SS εξαντλείται, “επειδή εργάζονται πέρα από τα μέσα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.”
Ταυτόχρονα, ο Δημοσθένης Σαριγιάννης, καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, υπολόγισε ότι η συχνότητα εμφάνισης κοροναϊού σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αττική αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.
Προέβλεψε ότι έως τις 7 Ιανουαρίου, ο αριθμός των περιπτώσεων θα προσεγγίσει τις 800.
“Είναι ένας καλός αριθμός, αλλά αυτό το φθινόπωρο θα είναι αργό στη δημοκρατία”, είπε.
Ανησυχία για τη Δυτική Αττική
Στην Αττική, η οποία έγινε πρόσφατα «πρωταθλητής» της καθημερινής ζωής, το βάρος μειώνεται με εξαιρετικά αργό ρυθμό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα τρίτο των σημερινών υποθέσεων καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ η μείωση του φορτίου συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη.
Είναι ανησυχητικό ότι στο δυτικό τμήμα της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν χθες 39 περιπτώσεις, το ποσοστό ανά 100.000 κατοίκους παραμένει υψηλό (24,23).
Ωστόσο, η Δυτική Αττική δεν προκαλεί ανησυχία. Υπήρξαν αρκετά περιστατικά στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που οι αρχές διερευνούν προσεκτικά.
καλα ΝΕΑ
Αλλά δεν είναι όλα θλιβερά. Η άφιξη της πρώτης παρτίδας εμβολίων tomorrow στη χώρα μας αύριο δημιουργεί ελπίδες, ενώ τα καλά νέα είναι ότι η τελευταία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC) αποκλείει την επιδημία των 55 ημερών στη χώρα μας.
Եւ Νέα στοιχεία από το ECDC ΕΕ և ΗΒ δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει σταδιακά σε ασφαλέστερη τροχιά վերջին το τελευταίο πακέτο μέτρων έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

