Μίλησε, μεταξύ άλλων, με τον SKAI և Νίκο Στραβελάκη, για να αποφασίσει για ένα σχέδιο χαλάρωσης των διακοπών του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, την Κοζάνη και να αποφασίσει για ένα σχέδιο χαλάρωσης. Γκίκας Μαλλορίκης, Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας, Ιατρική Σχολή, Ιατρική Σχολή, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μέλος της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων.
Τόνισε ότι οι ειδικές περιοχές βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όπως σημείωσε την Τετάρτη, αυτό που πρότειναν ήταν ένα σταδιακό άνοιγμα της επιχείρησης, ξεκινώντας από το λιανικό εμπόριο, σε συνδυασμό με αυξημένες ευκαιρίες δοκιμών που προσφέρει ο γηγενής ομιλητής. Ωστόσο, όπως ανέφερε, ανησυχούσαν για τα δεδομένα, έτσι η επιτροπή εξέφρασε μια εξαιρετική γνώμη. “Είναι μια δυναμική ή επιδημική κατάσταση, είναι πιθανό να κληθούμε να ξαναδώσουμε μια εξαιρετική γνώμη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Αυτό συνέβη ξανά », είπε.
Σημείωσε ότι η συνάντηση για τον Χάρτη πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη. “Οι κύριοι τομείς που μας απασχολούν σε αυτούς τους τομείς είναι ένας συνδυασμός επιδημιολογικών ζητημάτων, όπως ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ενεργών περιπτώσεων. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι το RT δεν φαίνεται να είναι σύμφωνο με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, σε αντίθεση με παρόμοιες πόλεις, σε συνδυασμό με τη χαμηλή ελαστικότητα που υπάρχει στα νοσοκομεία αυτών των πόλεων.
Όσο για τις γεμάτες νυχτερινές εικόνες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες είναι ήδη υπερφορτωμένες, τόνισε ότι «τώρα θα καλέσουμε 10 φορές με αυτές τις εικόνες, αν πέρυσι ακούγαμε με τις αντίστοιχες εικόνες μία φορά. Η πιθανότητα μετάδοσης είναι πολύ υψηλή, αντιμετωπίζουμε μεταλλάξεις, οι οποίες έχουν 20% υψηλότερη δυνατότητα μεταφοράς. Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή για να το κάνουμε, think Πιστεύω ότι θα δούμε περαιτέρω φόρτο εργασίας τις επόμενες ημέρες. “Είναι μια μάχη που πιέζουμε με την πάροδο του χρόνου για να αυξήσουμε τους εμβολιασμούς, να βελτιώσουμε τον καιρό, να βελτιώσουμε την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο τελευταίο μίλι, θα σκοντάψουμε.”
Είπε ότι πιθανότατα θα ανοίξουν στις 12 Απριλίου, αν όλα πάνε καλά, ότι η εκπαίδευση είναι η προτεραιότητα και σχετικά με την προοπτική μετάβασης στο Πάσχα, είπε ότι πρέπει να ζυγίσουμε τον κόσμο – το διανοητικό βάρος του κόσμου. μέτρα για τη δημόσια υγεία “Αν ήμασταν σε αυτήν την κατάσταση πέρυσι, δεν νομίζω ότι θα είχαμε ανοίξει, αλλά πολλοί άνθρωποι είναι κουρασμένοι αυτή τη στιγμή. Δεν το αποκλείω, αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα συμβεί. ”
Πηγή: skai.gr: